Activiteiten

Alle Activiteiten van Rijstal Le Cheval:
– Strandritten
– Rijlessen
– Pony aan de hand
– Huifkartochten
– Ponymiddag (alleen in juli en augustus )
– Boxenverhuur
– Bungalowverhuur


Strandritten

galopstrand

In het hoogseizoen maken we elke dag ritten naar het strand voor zowel de gevorderde, als de beginnende ruiter. Ruiters zonder ervaring kunnen niet aan een strandrit deelnemen. Wij raden aan om dan eerst een aantal lessen te volgen. Onder begeleiding maakt u een rit van een uur door de duinen en over het strand. Ook voor de gevorderde ruiters zijn er ritten van een uur over het strand met galop. Verder is er voor de gevorderde ruiter nog een 1,5 uursrit welke langs een prachtige route over het strand en door het bos gaat. Voor de tijden kunt u het beste even van te voren bellen. Voor het welzijn van onze paarden hanteren wij een maximaal gewicht van 90 kg.


Rijlessen

ponyles

In de vakanties zijn er voor kinderen vanaf 6 jaar elke dag ponylessen. Voor de beginners en gevorderden zijn er aparte lessen. In de beginnersles leren de kinderen de beginselen van het paardrijden. Zo leren ze zelfstandig sturen, leren ze figuren rijden en proberen we een drafje te maken. In de gevorderde lessen is plek voor kinderen die al wat langer paardrijden. Hierin komen onder andere de galop en aandacht voor de houding van de ruiters aan bod. Reserveren voor de ponylessen is noodzakelijk.


Pony aan de hand

pony aan de hand

Voor kinderen van alle leeftijden is er de mogelijkheid voor een pony aan de hand. Voor een half uur, een uur of anderhalf uur kan uw kind op een pony rijden, die u zelf door de duinen en over het strand begeleid. Voor één pony aan de hand hoeft niet gereserveerd te worden, bent u twee of meer pony’s nodig dient u te reserveren.


Huifkartochten

huifkar

Zowel met slecht, als met mooi weer, is de huifkartocht een aanrader voor jong en oud. Onder begeleiding wordt er een tocht gemaakt van een uur langs een prachtige route nabij de Ballumer bocht. Er is keuze tussen de open kar en de huifkar, welke beiden plaats bieden aan ongeveer 4 volwassen personen. Reserveren is noodzakelijk. Mensen die een menbewijs kunnen tonen zijn in de gelegenheid om zelf met de huifkar er op uit te gaan.


Boxenverhuur

Voor de vakantiegangers die graag hun eigen paard willen meenemen naar het eiland is er de mogelijkheid bij ons een box te huren. Uw paard krijgt een ruime box en mogelijkheid tot weidegang.


Bungalowverhuur