Algemene informatie

Ongeveer 50 jaar geleden is de basis gelegd voor de rijstal Le Cheval.
Twee zusjes (Ineke en Karin) werden door hun vader op hun Shetlanders naar het strand gestuurd, waar ze kinderen lieten rijden voor een kwartje. De zusjes kwamen met zakken vol kwartjes thuis en al gauw werd er een pony bij gekocht.
Na jaren van oude schaftketen en caravans  werd in 1998  de stal gebouwd. Geen oude caravan meer, maar een zadelkamer, boxen, stallen en een ontvangstruimte.

Onze stal is ideaal gelegen aan de ruiterroute naar het strand. We maken strandritten in kleine groepjes onder deskundige begeleiding. Reserveren is noodzakelijk.

Vanaf 7 september 2017 zal er een nieuwe verandering zijn voor Rijstal Le Cheval. Na jaren hard werken heeft Ineke besloten om afscheid te nemen van Rijstal Le Cheval en wordt de stal voortgezet door twee nieuwe eigenaren. De nieuwe eigenaren zijn: Agnes de Graaf en Doeke-Mark Bakker. Bij deze willen wij al onze (vaste) klanten, hulpen en iedereen die graag even langs kwam heel erg bedanken! Zonder jullie zou de Rijstal niet zo knus en gezellig zijn geweest. Blij zijn wij dat de Rijstal met alle paarden en pony’s, binnen de familie, blijft bestaan. Wij wensen Agnes en Doeke-Mark heel veel succes voor de toekomst!

RijstalleCheval

Strandweg 15
9162 EV Ballum
0519-554926/06-23836099