Paardrijden Ameland

Bitte beachten Sie: Über das Menü können Sie zur Deutschen Version wechseln / Please note: you can switch to English via the menu!

LET OP: VANWEGE AANHOUDENDE DRUKTE IN COMBINATIE MET DE GELDENDE CORONA MAATREGELEN, HANDELEN WIJ RESERVERINGEN ALLEEN AF PER WHATSAPP OF PER E-MAIL. GRAAG HIERVOOR NIET NAAR DE BALIE KOMEN!

Zie voor onze contactgegevens ook onze contactpagina. Bedankt voor uw begrip! Altijd al willen paardrijden op het strand van Ameland? Boek bij ons een strandrit, paardrijles of wandelpony, of bekijk onze mogelijkheden voor pensionstalling.


Rijstal Le Cheval ligt op het mooie waddeneiland Ameland aan de rand van het dorpje Ballum. U heeft de mogelijkheid om bij ons een buitenrit te maken, een wandelpony te huren of uw kind of uzelf rijles te laten volgen. Daarnaast organiseren we in de zomer leuke ponymiddagen, waarop kinderen spelenderwijs een middag met de pony’s bezig zijn. 

Kleinschaligheid staat bij ons hoog in het vaandel. We maken buitenritten in kleine groepjes van maximaal zes personen onder vakkundige begeleiding. Ook de rijlessen worden gegeven in kleine groepen van maximaal zes kinderen. Uiteraard heeft u ook de mogelijkheid om privé een rit of les te boeken. Vanwege onze kleinschaligheid is het wel aan te raden om op tijd te reserveren. 

Graag uw paard meenemen op vakantie? Wij bieden stalling en weidegang. Onze stal is ideaal gelegen aan de ruiterroute naar het strand. Daarnaast kunt u gebruik maken van onze buitenrijbaan.

Er is toch niets mooiers dan het verkennen van het prachtige Ameland te paard? Kijk gerust verder op onze website naar de mogelijkheden.


Rijstal Le Cheval en Corona – Update 16-03-2021

We zijn erg blij dat we aan het werk kunnen. Wel geldt dat we alleen binnen bepaalde kaders onze activiteiten kunnen uitvoeren. We zijn ervan overtuigd dat we binnen deze kaders je op een fijne en vertrouwde manier van dienst kunnen zijn, zoals we gewend zijn. De kleinschaligheid waarbinnen wij werken maakt dit goed uitvoerbaar, echter vraagt dat wel om medewerking ten aanzien van de volgende punten:

Paardrijden voor kinderen/jongeren
We mogen rijlessen en ritten aanbieden aan kinderen/jongeren t/m 26 jaar mits dit gebeurt onder begeleiding en zonder toeschouwers. Ook wandelpony’s voor kinderen t/m 12 jaar kunnen verhuurd worden, mits degene die met de wandelpony loopt lid is van het gezin van het kind. Voor buitenritten geldt verder een maximale groepsgrootte van 4 personen indien er ook volwassenen mee rijden in de groep.

Paardrijden voor volwassenen (vanaf 27 jaar)
Voor volwassenen geldt dat we momenteel gewoon groepsritten en rijlessen in groepen inplannen, mits dit gebeurt onder begeleiding, zonder toeschouwers en op anderhalve meter afstand van elkaar. Verder geldt er een maximale groepsgrootte 4 personen voor zowel buitenritten als rijlessen.

Stalling
Stalling van paarden is gewoon mogelijk. Natuurlijk dienen dan wel de geldende sociale en hygiëne maatregelen nageleefd te worden. Zo moeten we anderhalve meter afstand houden van elkaar. Verder zorgen we ervoor dat we niet met te veel personen tegelijk paardrijden. Voor het gebruik van de bak houden we hiervoor een planning aan op stal.

Concrete uitwerking van de maatregelen
– Er mag maximaal 1 klant tegelijk aan de balie staan, achter een lijn die op de grond is aangegeven. De rest moet buiten wachten. Bij de balie dient u een mondkapje te dragen.
– In de stallen is alleen personeel toegestaan.
– Betalen kan (1) contactloos per pin, (2) via een tikkie of (3) contant (contant heeft geen voorkeur).
– Mensen die komen rijden komen in principe alleen. Kinderen worden door de ouders afgezet op stal, waarnaar de ouders weer vertrekken. Betalen door ouders kan natuurlijk wel gewoon aan de balie.
– De paarden worden door ons opgezadeld.
– Bij wandelpony’s helpen wij de kinderen op de pony. Daarna leveren wij de pony als volgt aan u over: wij houden de pony vast aan een lang touw; vervolgens kunt u zelf een lang touw vastmaken aan het halster van de pony, waarnaar wij ons touw weer los maken. Op deze wijze kunnen we anderhalve meter afstand van elkaar bewaren. Het terug brengen van de pony gaat op dezelfde wijze.
– Bij ritten geldt dat u zelf dient op te stappen met een krukje. Wij houden het paard wel voor u vast.
– Blijf niet langer dan nodig aanwezig op de stal.
– Zowel voor klanten als medewerkers geldt het advies om thuis te blijven bij klachten als verkoudheid, hoesten of koorts.


Rijstal Le Cheval op Youtube

Prev 1 of 3 Next
Prev 1 of 3 Next

Volg ons Youtube kanaal hier!


Rijstal Le Cheval op Instagram

 

 

 

 

 

 

             

Reviews

Rijstal Le Cheval
5.0
Based on 48 reviews
aangedreven door Facebook
Shanna Jetten
Shanna Jetten
2021-03-07T14:09:37+0000
Wat een super fijne buitenrit. Erg leuke begeleiding van Hanna. Mijn dochter zat op Bas en ik op Guus, erg brave... paardjes! Wij komen zeker nog een keer!!!lees meer
Eva Binksma
Eva Binksma
2020-10-05T15:54:20+0000
Vanmorgen een heerlijke rit mogen maken met Glinda, een van de paarden bij Le Cheval en wat een schat is het. Na... jarenlang niet meer gereden te hebben, voelde ik me vanmorgen weer even als een klein kind zo blij. Zo een lief paard waardoor ik erg heb kunnen genieten van de hele rit, de mooie omgeving en de ervaring van een prachtige strandrit. De dames bij de stal zijn ook erg vriendelijk wat vanaf het eerste contact enorm heeft bijgedragen aan deze bijzonder mooie ervaring.lees meer
Teckla de Boer
Teckla de Boer
2020-08-28T18:31:12+0000
Een super leuke strandrit bij Rijstal Le Cheval gemaakt. Ze hebben goed, klantvriendelijk en vooral behulpzaam... personeel. Daarnaast beschikken ze over brave en gemakkelijk rijdbare paarden. Al met al een aan te bevelen stal voor het boeken van een strandrit op Ameland!lees meer
Carin Mulder
Carin Mulder
2020-08-21T10:31:29+0000
Onze 'schoondochter' heeft genoten van de prachtige buitenrit. Voor herhaling vatbaar, dus direct nog maar een rit... afgesproken.lees meer
Amarens Hamming
Amarens Hamming
2020-08-13T20:25:24+0000
Wat een topmanage! Door de beperking van onze dochter aangewezen op een privé rit waar wat aandacht moet zijn voor... haar stabiliteit en haar angst. Zeer professioneel, vriendelijk en hulpvaardig hebben we een fantastische rit naar het strand gemaakt! Paardrijden op Ameland? Le Cheval 👍🏻😊 Agnes en Marloes, jullie hebben ons een pracht ervaring gegeven.lees meer
Jeroen Mutsaers
Jeroen Mutsaers
2020-07-19T12:55:59+0000
Super leuke duinrit gemaakt, onze dochter de vrijdag ervoor ook nog een lesje gehad. In maart ook al bij le Cheval een... buitenrit gemaakt. Meiden zijn super lief, paarden zijn bomproof en lekker relaxed, paar leuke tinkers erbij en ideaal om mee weg te gaan!!! 5 sterren dus :)!!!lees meer
Anthe Dolmans
Anthe Dolmans
2020-05-29T15:59:33+0000
Leuke rit gereden bij rijstal le Cheval! Super aardige mensen, lieve paarden en een prachtige omgeving 😊😍
Caro Smile
Caro Smile
2019-12-30T16:52:12+0000
Super Ausritt an den Strand. Sehr freundliches und hilfsbereites Personal. Tolle Pferde für jedes Niveau.
Marije Verbeek
Marije Verbeek
2019-12-29T13:50:28+0000
Lieve pony’s en paarden en super begeleiding bij de buitenritten en de les.
Susanne Chumbley
Susanne Chumbley
2019-09-03T20:44:51+0000
Eigenares Agnes was geweldig aan de telefoon met uitleg wat er allemaal mogelijk was. Mijn dochter en man kozen voor... een strand tocht naar het strand en hebben genoten. Dochter heeft ook nog een les gehad. Perfecte les stijl. Helaas is dat bij ons in Engeland niet meer te vinden door alle safety regels. We komen zeker nog een keer terug.lees meer
Kiki Krudop
Kiki Krudop
2019-08-30T17:37:21+0000
Beste mensen Mijn naam is Kiki Krudop, en ik zou graag een les bij jullie willen volgen. Zou ik op de eerste september... kunnen komen? Bij voorbaatdank! Met vriendelijke groet, Kiki Krudoplees meer
Monique Rutten-Verhage
Monique Rutten-Verhage
2019-08-05T14:04:50+0000
Wat een super mooie ervaring. Ameland te paard bij Le Cheval aardige mensen, goede begeleiding, lieve paarden, bos,... duinen en strand. Wat wil je nog meer!!!!lees meer

 

Zie voor meer reviews:

Facebook