Activiteiten

Strandritten

U heeft het hele jaar door de mogelijkheid om bij ons een rit te maken, op zowel beginnend, half gevorderd als gevorderd niveau. We volgen prachtige route’s over het strand, door de duinen en door het bos. De ritten vinden plaats in kleine groepjes van maximaal zes personen onder begeleiding. Vanwege onze kleinschaligheid is het aan te raden om vooraf te reserveren. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op. Gelieve buiten de openingstijden om contact op te nemen via het contactformulier, sms of Whatsapp. U krijgt dan doorgaans binnen 24 uur reactie. Tijdens de openingstijden kunt u het beste even bellen. Voor de ritten geldt dat we een maximum gewicht aanhouden van 90 kg voor gevorderde ruiters en 85 kg voor beginners en half gevorderde ruiters.

Zie hier op welke tijden onze groepsritten vertrekken.

Beginners
Groepsritten voor beginners duren meestal anderhalf uur. Er wordt dan voornamelijk gestapt, en afhankelijk van de groep worden er ook kleine stukjes gedraafd. Volwassenen of kinderen met een lengte vanaf 1,60 die geen ervaring hebben met paardrijden kunnen meedoen. Kleinere kinderen kunnen meedoen als ze al wat ervaring hebben met paardrijden.

Half gevorderd
Half gevorderde groepsritten duren meestal anderhalf uur. Er worden dan lange stukken gedraafd, maar er wordt niet gegaloppeerd. Iedereen die goed kan lichtrijden en goede balans heeft in draf, kan mee met een half gevorderde rit. Doorgaans is dat zo vanaf ongeveer 1 jaar rijervaring.

Gevorderd
Gevorderde groepsritten duren meestal anderhalf uur. Er wordt veel gedraafd, en op het strand worden er in principe langere stukken gegaloppeerd. De stukken in galop kunnen soms wat sneller gaan, echter gaan we niet in rengalop. Iedereen die veel ervaring heeft met paardrijden kan mee met een gevorderde rit. Dit houdt in dat je goed kunt blijven zitten in alle gangen en de paarden goed achter elkaar kunt houden. Doorgaans is dat zo vanaf ongeveer 5 jaar rijervaring. Ervaring met het maken van buitenritten is een pre. Met kinderen zijn we erg voorzichtig, die nemen we soms pas mee met een gevorderde rit nadat we ze hebben zien rijden in de bak.

In de maanden juli en augustus maken we elke Dinsdagavond om 19:00 een rit van 2 uur voor half gevorderde of gevorderde ruiters.

Privé
Naast de groepsritten heeft u ook de mogelijkheid om een privé rit te reserveren. De rit is dan volledig afgestemd op het niveau van de ruiter.


Paardrijlessen

Wij verzorgen rijlessen voor zowel kinderen als volwassenen.

In de vakanties worden er dagelijks rijlessen gegeven voor kinderen vanaf 6 jaar. Er worden aparte lessen gegeven voor beginners en gevorderden. In de beginnerslessen leren kinderen spelenderwijs de beginselen van het paardrijden, zoals sturen, figuren rijden en kleine stukjes draven. Tijdens de gevorderde lessen komt ook het galopperen aan bod en wordt er meer aandacht besteed aan de houding. Hierbij vinden wij het vooral belangrijk dat kinderen plezier hebben. Lessen worden gegeven in groepjes van maximaal zes kinderen. U heeft ook de mogelijkheid om uw kind privé rijles te laten volgen.

Ook voor volwassenen verzorgen wij privé paardrijlessen of lessen in kleine groepjes. Afgestemd op uw niveau en wens richten wij deze lessen in. Hierbij kunt u denken aan het onder de knie krijgen van de beginselen van het paardrijden, het overwinnen van angst of een extra stapje willen zetten richting de dressuur.

Tijdens de openingstijden zijn de groepslessen voor kinderen doorgaans om 10:00 voor gevorderden, en om 16:00 voor beginners. Privé lessen voor kinderen en volwassenen kunnen tussen 11:00 en 16:00 op afspraak gepland worden.

Voor de Amelanders verzorgen we aparte rijlessen voor zowel kinderen als volwassenen. Doorgaans worden deze rijlessen door Agnes gegeven. Agnes is gekwalificeerd ORUN 2 instructrice. We geven deze rijlessen vanaf de voorjaarsvakantie tot en met oktober. Amelander kinderen die lid zijn van de Amelander Men- en Rijvereniging (AMRV) krijgen een korting op de eerste drie lessenkaarten. De prijs is dan 100 euro per lessenkaart in plaats van 135 euro. Nog een voordeel van een AMRV lidmaatschap is dat de kinderen mee kunnen doen met leuke AMRV-activiteiten, zoals ponykamp, bixie wedstrijdjes, behendigheidswedstrijden, ride & run etc. AMRV lid worden? Kijk dan hier. Zie verder voor de planning van dit jaar deze pagina.

Ook buiten de openingstijden om kunt u een les bij ons reserveren. Gelieve hiervoor wel tijdig contact met ons opnemen.


Cursus paardrijden

Graag leren én genieten? Voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar bieden wij gedurende de openingstijden korte cursussen aan. Leer in 4 dagen de beginselen van het paardrijden, met 3 privé lessen van een half uur (klein arrangement) of drie kwartier (groot arrangement), gevolgd door een anderhalf uur durende strandrit. In principe gaat het om een midweek arrangement waarbij de lessen op Maandag, Dinsdag Woensdag en/of Donderdag plaatsvinden, gevolgd door een strandrit op Vrijdag. Afwijkende dagen zijn eventueel mogelijk in overleg. Alles is erop gericht om vertrouwen, techniek en vooral plezier te krijgen in het paardrijden. Dit arrangement kan alleen in het laagseizoen geboekt worden. Het hoogseizoen loopt van 1 juli tot en met 31 augustus, Paasweekend (Vrijdag tot en met Maandag), Pinksterweekend (Zaterdag tot en met Maandag), Hemelvaartsweekend (Donderdag tot en met Zondag) en de maand mei. Alle andere dagen zijn laagseizoen.


Wandelpony’s

Voor kinderen van alle leeftijden kunt u bij ons een pony meenemen aan de hand. Op deze wijze kunt u mooie tochtjes afleggen naar het strand, door de duinen of door het bos. Doorgaans geldt dat u niet hoeft te reserveren. Wilt u graag meerdere pony’s huren? Dan is het wel handig om vooraf contact met ons op te nemen.


Pensionstalling

Graag uw paard meenemen op vakantie? Wij bieden stalling en weidegang, op zowel vol- als halfpension basis. Onze stal is ideaal gelegen aan de ruiterroute naar het strand. Tevens kunt u gebruik maken van onze buitenrijbaan. Paarden die bij ons gestald staan hebben een eigen stukje land ter beschikking. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om een box te huren.

Wij hechten veel waarde aan de gezondheid van onze paarden. Daarom zijn onze paarden geënt en ontwormd. Dit verlangen wij ook van onze pensionpaarden.

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.


Ponymiddagen

In de zomervakantie (zie voor data de openingstijden) organiseren wij op de Dinsdagen leuke ponymiddagen voor kinderen vanaf 6 jaar, waarop kinderen spelenderwijs een middag met de pony’s bezig zijn. Leuke activiteiten volgen elkaar op, zoals een huifkartocht, ‘pimp my pony’, rijles, hoefijzer gooien enzovoort. We kleden dit vaak aan met een leuk thema zoals piraten, indianen of cowboy’s.

 


Reviews

Rijstal Le Cheval
5.0
Based on 54 reviews
aangedreven door Facebook
Emil Schotborg
Emil Schotborg
2021-10-31T16:32:25+0000
Met mijn 2 dochters een ontzettend mooie strand-/bosrit gemaakt onder begeleiding van een superfijne gids Anthe. Sam... van 10 heeft gereden op Bas. Bas gaf Sam het vertrouwen voor een leuke rit. Fee van 14 heeft gereden op Angel, een gevlekte Tinker die erg vlot was en makkelijk te sturen. Ikzelf heb gereden op Megan, een mooi groot bomproof paard. We hadden goede afwisseling van stap, draf en galop. Idyllischer dan rijden op het strand van Ameland wordt het niet. Het bos was ook erg mooi en leuk. Ik kan iedereen deze rijstal van harte aanbevelen. Leuke mensen, fijne lieve paarden en pony’s, goede ligging met uitvalsbasis naar strand, duinen en bos. Anthe en Agnes, dankjewel voor de onvergetelijke ervaring! Wij komen zeker een keer terug. Groeten, Sam, Fee en Emillees meer
Stefanie Vonderlieck
Stefanie Vonderlieck
2021-09-06T18:30:04+0000
Meine Tochter (9) und ich hatten einen wunderbaren Ausritt durch die Dünen und am Strand. Alle Gangarten. Es war sooo... schön. Und mit Fotos von uns wurden wir auch versorgt. So nett alle! Wir kommen wieder!lees meer
Harry Uitermark
Harry Uitermark
2021-07-28T21:45:01+0000
Goed les gehad! Prettige instructrice! 👍
Wanda Veer
Wanda Veer
2021-06-13T17:32:21+0000
Wat een fantastische plek met mooie lieve paarden en pony’s en aandacht voor iedereen. Wat een lieve meiden... allemaal. M’n dochter heeft genoten van de 2 strandritten dit weekend.lees meer
Amber Koning-Seel
Amber Koning-Seel
2021-05-10T11:31:21+0000
Voor de tweede keer met onze dochters strandritten gemaakt. Wat een ervaring. Superbrave en mooie paarden en pony’s... gezellige begeleiding. Kleinschalig en alle tijd voor de mensen.lees meer
Lin da Namkrew
Lin da Namkrew
2021-05-09T05:14:20+0000
Heerlijk gereden! Voor mijn zoon van 12 de allereerste keer. In alles werd daar rekening mee gehouden. Wij komen zeker... weer.lees meer
Carla Faber
Carla Faber
2021-05-07T13:25:05+0000
Ze houden goed rekening met niveaa. Ze kiezen paard uit passend bij ruiter. Ook voor half gevorderden is een strandrit... optie, alleen stap&draf.lees meer
Shanna Jetten
Shanna Jetten
2021-03-07T14:09:37+0000
Wat een super fijne buitenrit. Erg leuke begeleiding van Hanna. Mijn dochter zat op Bas en ik op Guus, erg brave... paardjes! Wij komen zeker nog een keer!!!lees meer
Eva Binksma
Eva Binksma
2020-10-05T15:54:20+0000
Vanmorgen een heerlijke rit mogen maken met Glinda, een van de paarden bij Le Cheval en wat een schat is het. Na... jarenlang niet meer gereden te hebben, voelde ik me vanmorgen weer even als een klein kind zo blij. Zo een lief paard waardoor ik erg heb kunnen genieten van de hele rit, de mooie omgeving en de ervaring van een prachtige strandrit. De dames bij de stal zijn ook erg vriendelijk wat vanaf het eerste contact enorm heeft bijgedragen aan deze bijzonder mooie ervaring.lees meer
Teckla de Boer
Teckla de Boer
2020-08-28T18:31:12+0000
Een super leuke strandrit bij Rijstal Le Cheval gemaakt. Ze hebben goed, klantvriendelijk en vooral behulpzaam... personeel. Daarnaast beschikken ze over brave en gemakkelijk rijdbare paarden. Al met al een aan te bevelen stal voor het boeken van een strandrit op Ameland!lees meer
Carin Mulder
Carin Mulder
2020-08-21T10:31:29+0000
Onze 'schoondochter' heeft genoten van de prachtige buitenrit. Voor herhaling vatbaar, dus direct nog maar een rit... afgesproken.lees meer
Amarens Hamming
Amarens Hamming
2020-08-13T20:25:24+0000
Wat een topmanage! Door de beperking van onze dochter aangewezen op een privé rit waar wat aandacht moet zijn voor... haar stabiliteit en haar angst. Zeer professioneel, vriendelijk en hulpvaardig hebben we een fantastische rit naar het strand gemaakt! Paardrijden op Ameland? Le Cheval 👍🏻😊 Agnes en Marloes, jullie hebben ons een pracht ervaring gegeven.lees meer
Jeroen Mutsaers
Jeroen Mutsaers
2020-07-19T12:55:59+0000
Super leuke duinrit gemaakt, onze dochter de vrijdag ervoor ook nog een lesje gehad. In maart ook al bij le Cheval een... buitenrit gemaakt. Meiden zijn super lief, paarden zijn bomproof en lekker relaxed, paar leuke tinkers erbij en ideaal om mee weg te gaan!!! 5 sterren dus :)!!!lees meer
Anthe Dolmans
Anthe Dolmans
2020-05-29T15:59:33+0000
Leuke rit gereden bij rijstal le Cheval! Super aardige mensen, lieve paarden en een prachtige omgeving 😊😍
Caro Smile
Caro Smile
2019-12-30T16:52:12+0000
Super Ausritt an den Strand. Sehr freundliches und hilfsbereites Personal. Tolle Pferde für jedes Niveau.
Marije Verbeek
Marije Verbeek
2019-12-29T13:50:28+0000
Lieve pony’s en paarden en super begeleiding bij de buitenritten en de les.
Susanne Chumbley
Susanne Chumbley
2019-09-03T20:44:51+0000
Eigenares Agnes was geweldig aan de telefoon met uitleg wat er allemaal mogelijk was. Mijn dochter en man kozen voor... een strand tocht naar het strand en hebben genoten. Dochter heeft ook nog een les gehad. Perfecte les stijl. Helaas is dat bij ons in Engeland niet meer te vinden door alle safety regels. We komen zeker nog een keer terug.lees meer
Kiki Krudop
Kiki Krudop
2019-08-30T17:37:21+0000
Beste mensen Mijn naam is Kiki Krudop, en ik zou graag een les bij jullie willen volgen. Zou ik op de eerste september... kunnen komen? Bij voorbaatdank! Met vriendelijke groet, Kiki Krudoplees meer
Monique Rutten-Verhage
Monique Rutten-Verhage
2019-08-05T14:04:50+0000
Wat een super mooie ervaring. Ameland te paard bij Le Cheval aardige mensen, goede begeleiding, lieve paarden, bos,... duinen en strand. Wat wil je nog meer!!!!lees meer
Anette E Melbye
Anette E Melbye
2019-08-04T11:48:51+0000
Very nice guide and riding experience 🤗
Marjon de Ruijter
Marjon de Ruijter
2019-07-30T20:17:52+0000
Super leuke betrouwbare paarden die goed worden verzorgd en enthousiaste begeleiding die van de rit een feestje maakt!
Seth de Koning
Seth de Koning
2019-07-06T19:11:57+0000
Schitterende avond buitenrit gemaakt door de duinen, over het strand en door de bossen. Heerlijk genieten van de... prachtige natuur te paard. Echt een aanrader!lees meer
Annika Kaulmann
Annika Kaulmann
2019-07-02T06:51:33+0000
Ich reite seid meiner Kindheit bei Le Cheval und es ist jedes Jahr aufs neue wunderschön die Leute sind super nett und... die Pferde sind eh die besten! Inzwischen fahre ich auch mit meinen eigenen Pferden mehrmals im Jahr dort hin und auch die genießen jeden Urlaub dort! Es ist nur zu empfehlen und für Kinder ist auch besonders der Ponymittag zu empfehlen! 🙂lees meer
Linda Sabrina van Essen-Kroon
Linda Sabrina van Essen-Kroon
2019-06-30T14:17:33+0000
Vandaag aangekomen op Ameland en langs rijstal Le Cheval gegaan. JAAAA!! Er was plek met de rit van 13.30 tot 15.00!!... Lekker anderhalf uur door de Roosduinen, het strand op met heerlijke galopjes en pracht weer met strak blauwe lucht. Echt de moeite waard voor een goede prijs. Dank je wel Meyke!!lees meer
Suzanne Langevoort
Suzanne Langevoort
2019-06-06T19:03:04+0000
voor eerst keer dat me eigen pony op vakantie ging. SPANNEND maar gelukkig had een perfecte plek gevongen. super stal... me pony had lekker weidegang en je kan er veel overleggen. ook kun je er e.v.t. een stal huren. trailer is ook pakeer ruimte voor. gezellig personeel zeker een stal met hart voor paarden en pony's alles ziet er netjes en verzorgd uit. ook is er buiten rijbak aanwezig. plek waar je paard kan afspoellen of wassen. we hebben er ook gereden ik heb zowel in groep als prive gereden allebij super te doen. prive rit word echt rekening meer gehouden welk nivo je rijd dus was zeker geen saai ritje. is vlakbij het strand en op de hoek bij super leuk en schattig dorpje. wij komen er zeker een keer weer terug. ze zitten aan breedste strand van nederland en jawel overdag mogen de paarden gewoon het strand op. wij hebben dagelijk gezommen met de paarden. kom je wel met eigen paard vraag even aan personeel waar je goed kan rijden bepaalde plekken in strand zit drijfzand en word niet altijd goed aangegeven. kortom is er altijd lekker druk en gezellig. voel bijna aan of je op een pony kamp bent. helaas kun je er niet slapen hahah. ze zijn gericht op elk nivo.lees meer
Linda Dekker
Linda Dekker
2019-04-26T21:28:37+0000
Altijd aardig. Door kleinschalige opzet ken je binnen No time iedereen. Fantastisch team. Volgens Demise “er bestaat... geen betere manege”. We komen ieder jaar n aantal maal altijd terug.lees meer
Sandra Geisler
Sandra Geisler
2019-04-22T11:30:23+0000
Es war so schön! So nette Mädels!
Tineke Hooijer
Tineke Hooijer
2018-08-27T17:54:37+0000
Heerlijke rit gehad onder begeleiding van Sem. Droom van mijn dochter, galopperen op het strand, waar gemaakt! Top!
Hanneke Scheltinga
Hanneke Scheltinga
2018-08-27T13:15:15+0000
Super leuke rijstal, lekker gemoedelijk, niet zo grootschalig, aandacht voor de ruiters en ruitertjes. En de paarden... staan er top bij en zien er ook top uit ❤️lees meer
Simone Kaulmann
Simone Kaulmann
2018-07-29T17:39:11+0000
Jorien Rozema
Jorien Rozema
2018-07-26T17:10:19+0000
Delphine Post-Braakenburg van Backum
Delphine Post-Braakenburg van Backum
2018-07-16T10:38:28+0000
Superleuke rit gemaakt op het strand. Leuke begeleiding, lieve pony's en paarden, nog heerlijk rustig op het wijdse... strand, kortom een geweldige beleving!lees meer
Anna Kravchenko
Anna Kravchenko
2018-07-01T13:28:24+0000
Supernette Betreuung, schöne Erinnerungen aus dem Urlaub auf Ameland
Anneke Thomasse
Anneke Thomasse
2018-06-16T14:54:24+0000
Geweldig buitenrit gehad vanmorgen. Aardige en deskundige begeleiding. Lieve en rustige paarden die prima verzorgd... worden. Een echte aanrader.lees meer
Chris Verheyde
Chris Verheyde
2018-05-05T18:01:59+0000
Bedankt Jorien en team van rijstal Le- Cheval, Indy heeft enorm genoten van de lessen en de buitenrit. Dit is zeer... zeker voor herhaling vatbaar !lees meer
Bianca van Raaij
Bianca van Raaij
2018-04-01T10:23:23+0000
Echt een aanrader om met deze rijstal een strand-/duinrit te maken, mijn dochter heeft genoten. Super vriendelijk en... flexibel personeel en hele lieve paarden. Als we weer naar Ameland gaan, komen wij hier zeker terug.lees meer
Johanna van der Tuin
Johanna van der Tuin
2017-10-27T19:10:42+0000
fijne paarden en kleinschalig, heerlijk gereden met mijn dochter!
Diana Seegers-Bouma
Diana Seegers-Bouma
2017-10-20T14:35:05+0000
Vandaag tussen de buien door een geweldige strandrit gemaakt. We hebben genoten, dankjewel Agnes!
Kim Gajadin
Kim Gajadin
2017-10-07T20:22:31+0000
Peter Lammers
Peter Lammers
2017-08-25T10:31:32+0000
Half uurtje met een pony aan de hand gelopen met onze kids. Mooie route rondom de stal. Leuk uitje met kids!!
Esther Achterstraat
Esther Achterstraat
2017-07-29T03:42:55+0000
Tatjana Thomczik
Tatjana Thomczik
2017-07-22T09:26:57+0000
Sehr schöner Reitstall. sehr nette Leute und tolle ponys immer wieder gerne ��
Richard Nijpjes
Richard Nijpjes
2017-07-18T15:13:29+0000
Nathalie heeft een prachtige strandrit gemaakt. Ze is er enorm enthousiast over!
Sandra Wi
Sandra Wi
2017-06-04T19:46:11+0000
Hele leuke stal om te rijden! Ik geb gisteren een super mooie strandrit gehad samen met mijn nicht. Wij reden op Aetse... en Jilles. Super leuke paarden, en onze gids was ook een topper. Bedankt en tot de volgende keer 🙂lees meer
Sarina Bangamu Arachchige - Oelen
Sarina Bangamu Arachchige - Oelen
2017-05-02T20:22:20+0000
Top Stal ! ... ik heb er nog altijd de mooiste herinneringen aan !!
Vivienne Van der Veen
Vivienne Van der Veen
2016-08-23T14:23:45+0000
Wat een onvergetelijke ervaring voor mijn dochter (6). Superleuk gedaan, die ponymiddag!
Els Feddema
Els Feddema
2016-03-17T11:26:02+0000
Mijn kinderen reden er alhoewel lang geleden
Caroline Heij
Caroline Heij
2015-10-24T22:51:37+0000
Leuke gemoedelijke sfeer en super lieve paardjes...:))
Jamie Popma
Jamie Popma
2015-08-11T16:57:16+0000
Toine En Angela Prinsen
Toine En Angela Prinsen
2015-07-24T12:54:43+0000
Super fijne rijstal met hele fijne mensen en lieve paarden !
Emma Oosters
Emma Oosters
2015-05-11T19:59:27+0000
Wilma Raats
Wilma Raats
2015-03-10T22:41:02+0000
Marja Spinhoven
Marja Spinhoven
2015-01-25T05:00:34+0000
Berber van der Meer
Berber van der Meer
2014-12-06T18:03:35+0000
Super leuke rij stal!!!
Volgende beoordelingen