Activiteiten


Strandritten

U heeft het hele jaar door de mogelijkheid om bij ons een rit te maken, op zowel beginnend, half gevorderd als gevorderd niveau. We volgen prachtige route’s over het strand, door de duinen en door het bos. De ritten vinden plaats in kleine groepjes van maximaal zes personen onder begeleiding. Vanwege onze kleinschaligheid is het aan te raden om vooraf te reserveren. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op. Gelieve buiten de openingstijden om contact op te nemen via het contactformulier, sms of Whatsapp. U krijgt dan doorgaans binnen 24 uur reactie. Tijdens de openingstijden kunt u het beste even bellen. Voor de ritten geldt dat we een maximum gewicht aanhouden van 90 kg voor gevorderde ruiters en 85 kg voor beginners en half gevorderde ruiters.

Zie hier op welke tijden onze groepsritten vertrekken.

Beginners
Groepsritten voor beginners duren meestal een uur. Er wordt dan voornamelijk gestapt, en afhankelijk van de groep worden er ook kleine stukjes gedraafd. Volwassenen of kinderen met een lengte vanaf 1,60 die geen ervaring hebben met paardrijden kunnen meedoen. Kleinere kinderen kunnen meedoen als ze al wat ervaring hebben met paardrijden.

Half gevorderd
Half gevorderde groepsritten duren meestal anderhalf uur. Er worden dan lange stukken gedraafd, maar er wordt niet gegaloppeerd. Iedereen die goed kan lichtrijden en goede balans heeft in draf, kan mee met een half gevorderde rit. Doorgaans is dat zo vanaf ongeveer 1 jaar rijervaring.

Gevorderd
Gevorderde groepsritten duren meestal anderhalf uur. Er wordt veel gedraafd, en op het strand worden er in principe langere stukken gegaloppeerd. De stukken in galop kunnen soms wat sneller gaan, echter gaan we niet in rengalop. Iedereen die veel ervaring heeft met paardrijden kan mee met een gevorderde rit. Dit houdt in dat je goed kunt blijven zitten in alle gangen en de paarden goed achter elkaar kunt houden. Doorgaans is dat zo vanaf ongeveer 5 jaar rijervaring. Ervaring met het maken van buitenritten is een pre. Met kinderen zijn we erg voorzichtig, die nemen we soms pas mee met een gevorderde rit nadat we ze hebben zien rijden in de bak.

In de maanden juli en augustus maken we elke Dinsdagavond om 19:00 een rit van 2 uur voor half gevorderde of gevorderde ruiters.

Privé
Naast de groepsritten heeft u ook de mogelijkheid om een privé rit te reserveren. De rit is dan volledig afgestemd op het niveau van de ruiter.


Paardrijlessen

Wij verzorgen rijlessen voor zowel kinderen als volwassenen.

In de vakanties worden er dagelijks rijlessen gegeven voor kinderen vanaf 6 jaar. Er worden aparte lessen gegeven voor beginners en gevorderden. In de beginnerslessen leren kinderen spelenderwijs de beginselen van het paardrijden, zoals sturen, figuren rijden en kleine stukjes draven. Tijdens de gevorderde lessen komt ook het galopperen aan bod en wordt er meer aandacht besteed aan de houding. Hierbij vinden wij het vooral belangrijk dat kinderen plezier hebben. Lessen worden gegeven in groepjes van maximaal zes kinderen. U heeft ook de mogelijkheid om uw kind privé rijles te laten volgen.

Ook voor volwassenen verzorgen wij privé paardrijlessen of lessen in kleine groepjes. Afgestemd op uw niveau en wens richten wij deze lessen in. Hierbij kunt u denken aan het onder de knie krijgen van de beginselen van het paardrijden, het overwinnen van angst of een extra stapje willen zetten richting de dressuur.

Tijdens de openingstijden zijn de groepslessen voor kinderen doorgaans om 10:00 voor gevorderden, en om 16:00 voor beginners. Privé lessen voor kinderen en volwassenen kunnen tussen 11:00 en 16:00 op afspraak gepland worden.

Voor de Amelanders verzorgen we aparte rijlessen voor zowel kinderen als volwassenen. Doorgaans worden deze rijlessen door Agnes gegeven. Agnes is gekwalificeerd ORUN 2 instructrice. We geven deze rijlessen vanaf de voorjaarsvakantie tot en met oktober. Amelander kinderen die lid zijn van de Amelander Men- en Rijvereniging (AMRV) krijgen een korting op de eerste drie lessenkaarten. De prijs is dan 100 euro per lessenkaart in plaats van 135 euro. Nog een voordeel van een AMRV lidmaatschap is dat de kinderen mee kunnen doen met leuke AMRV-activiteiten, zoals ponykamp, bixie wedstrijdjes, behendigheidswedstrijden, ride & run etc. AMRV lid worden? Kijk dan hier. Zie verder voor de planning van dit jaar deze pagina.

Ook buiten de openingstijden om kunt u een les bij ons reserveren. Gelieve hiervoor wel tijdig contact met ons opnemen.


Cursus paardrijden

Graag leren én genieten? Voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar bieden wij gedurende de openingstijden korte cursussen aan. Leer in 4 dagen de beginselen van het paardrijden, met 3 privé lessen van een half uur (klein arrangement) of een uur (groot arrangement), gevolgd door een anderhalf uur durende strandrit. In principe gaat het om een midweek arrangement waarbij de lessen op Maandag, Dinsdag en Woensdag plaatsvinden, gevolgd door een strandrit op Donderdag. Afwijkende dagen zijn eventueel mogelijk in overleg. Alles is erop gericht om vertrouwen, techniek en vooral plezier te krijgen in het paardrijden. Dit arrangement kan alleen in het laagseizoen geboekt worden (1 september tot en met 30 juni).


Wandelpony’s

Voor kinderen van alle leeftijden kunt u bij ons een pony meenemen aan de hand. Op deze wijze kunt u mooie tochtjes afleggen naar het strand, door de duinen of door het bos. Doorgaans geldt dat u niet hoeft te reserveren. Wilt u graag meerdere pony’s huren? Dan is het wel handig om vooraf contact met ons op te nemen.


Pensionstalling

Graag uw paard meenemen op vakantie? Wij bieden stalling en weidegang, op zowel vol- als halfpension basis. Onze stal is ideaal gelegen aan de ruiterroute naar het strand. Tevens kunt u gebruik maken van onze buitenrijbaan. Paarden die bij ons gestald staan hebben een eigen stukje land ter beschikking. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om een box te huren.

Wij hechten veel waarde aan de gezondheid van onze paarden. Daarom zijn onze paarden geënt en ontwormd. Dit verlangen wij ook van onze pensionpaarden.

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.


Ponymiddagen

In de zomervakantie (zie voor data de openingstijden) organiseren wij op de Dinsdagen leuke ponymiddagen voor kinderen vanaf 6 jaar, waarop kinderen spelenderwijs een middag met de pony’s bezig zijn. Leuke activiteiten volgen elkaar op, zoals een huifkartocht, ‘pimp my pony’, rijles, hoefijzer gooien enzovoort. We kleden dit vaak aan met een leuk thema zoals piraten, indianen of cowboy’s.