Amelander rijlessen

 

AMELANDER RIJLESSEN

Amelander kinderen in de leeftijd van 6 tot 18 jaar kunnen meedoen aan de Amelander rijlessen. Deze worden gegeven op Zaterdagen, in de maanden maart tot en met oktober. De rijlessen duren een uur. Let op: niet elke Zaterdag zijn er rijlessen! Meer informatie hierover lees je hieronder. De rijlessen worden gegeven door een deskundige instructeur die in het bezit is van een ORUN instructeursdiploma.

AMRV EVENEMENTEN

Kinderen die rijles bij ons volgen, kunnen zich ook inschrijven voor AMRV evenementen zoals de bixie, de behendigheidswedstrijd en het verkleed springen. Zij kunnen daarvoor een pony van de rijstal gebruiken. De kosten hiervoor zijn gelijk aan 1 les. Ook andere AMRV leden kunnen (kosteloos) meedoen, echter bestaat dan niet de mogelijkheid om een pony van Rijstal Le Cheval te gebruiken.

AANMELDEN

Je aanmelden voor de Amelander rijlessen kan door een WhatsApp te sturen naar 0519-554926 of een mailtje naar info@rijstallecheval.nl. Wij streven ernaar om binnen 24 uur een antwoord te sturen.

Call Us
Stuur Whatsapp
Send Whatsapp
Send WhatsApp


CONTACT

Over het algemeen houden wij contact met onze lessers via een Whatsapp verzendlijst. Mochten bijvoorbeeld de lessen onverhoopt een keer niet doorgaan, dan krijg je dus een appje van ons. Daarvoor is het erg belangrijk dat je ons als contact in je telefoon hebt staan, anders dan komen onze Whatsappjes niet aan. Indien je je hebt aangemeld voor onze rijlessen, graag dus het telefoonnummer 0519-554926 als contact opslaan in je mobiele telefoon!

BETALING

Kinderen die rijles bij ons volgen, dienen lid te zijn van de AMRV (Amelander Men- en Rijvereniging). Een AMRV lidmaatschap kost 30 euro per jaar. Je kunt ervoor kiezen om een gezinslidmaatschap af te sluiten, kinderen tot 18 jaar doen dan gratis mee. Hoe je AMRV lid wordt vind je hier.

Kinderen rijden bij ons op een 10-lessenkaart. Betaling vindt plaats via automatische incasso. Elke keer als een oude lessenkaart vol is, dan wordt er automatisch een nieuwe kaart afgeschreven. De eerste twee 10-lessenkaarten kosten €150; vanaf de derde kaart betaal je €180. In de praktijk krijgen kinderen niet vaak meer dan 2 kaarten vol in een jaar. Benieuwd hoeveel lessen er nog op de kaart staan? Stuur ons dan gerust even een appje of een mailtje, dan zoeken we het even uit.

10-lessenkaarten zijn onbeperkt geldig.

Kinderen die met een eigen pony komen lessen krijgen een korting van €25 per lessenkaart.

INSCHRIJVEN RIJLESSEN EN AMRV EVENEMENTEN

Nadat je je hebt aangemeld, krijg je van ons inloggegevens voor het online inschrijfsysteem waar wij gebruik van maken. Hier kun je zien welke rijlessen en AMRV evenementen er zijn. Je kunt je voor deze lessen en evenementen maximaal 13 dagen, maar uiterlijk 4 dagen van tevoren inschrijven. Nadat de inschrijving is voltooid, kun je deze nog intrekken of wijzigen tot uiterlijk 4 dagen van tevoren. Daarna staat de inschrijving vast. Dit betekent dat er dan ook een les van de 10-lessenkaart wordt afgeschreven.

Let op, voor de inschrijvingen geldt: vol = vol! Schrijf je dus op tijd in. Hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn zie je in het online inschrijfsysteem. Is een les vol? Dan kun je je alsnog inschrijven; je komt dan op een wachtlijst voor de les.

NIVEAU

De rijlessen worden aangeboden op 4 verschillende niveaus:

  • Beginners: Voor kinderen die de beginselen van het paardrijden leren, zoals sturen, figuurtjes rijden en kleine stukjes draven.
  • Half gevorderd: Voor kinderen die zelfstandig stappen en draven. Galop wordt doorgaans, wanneer kinderen daar aan toe zijn, geoefend aan de longeerlijn.
  • Gevorderd light: Voor kinderen die al wel zelfstandig galopperen, maar daar soms nog wat hulp bij nodig hebben. Springen wordt rustig opgepakt wanneer kinderen daar aan toe zijn.
  • Gevorderd: Voor kinderen die zelfstandig stappen, draven, galopperen en springen. Er wordt niet meer gereden aan de longeerlijn.

 

Het is belangrijk dat kinderen worden ingeschreven op een goed passend niveau, om de rijles soepel te kunnen laten verlopen. Twijfel je over het niveau? Neem dan gerust even contact met ons op, dan kunnen we het bespreken.

OVERZICHT AMRV ACTIVITEITEN

Zaterdag 26 maart 2022: Behendigheid

Vrijdag 20 mei en Zaterdag 21 mei 2022: Ponykamp

Zaterdag 18 juni 2022: Verkleed springen

Zaterdag 17 september 2022: Bixie

Inschrijven voor de behendigheid, het verkleed springen en de bixie kan via ons online inschrijfsysteem. Kinderen van alle niveaus kunnen meedoen.

Inschrijven voor het ponykamp dient via de AMRV gedaan te worden. Voor de inschrijving wordt de prijs van 1 les gerekend voor het gebruik van de pony’s van onze rijstal. Overige kosten voor deelname, evenals informatie over de wijze van inschrijving, volgt tezijnertijd een informatiemail over vanuit de AMRV.