Coronamaatregelen: update 18-06-2021

Coronamaatregelen: update 18-06-2021

Coronamaatregelen 18-06-2021

We zijn erg blij dat we binnen de kaders van de overheid aan het werk kunnen. We proberen onze klanten ook in deze periode op een fijne en vertrouwde manier van dienst te zijn, zoals we gewend zijn. De kleinschaligheid waarbinnen we bij Rijstal Le Cheal werken maakt het naleven van de maatregelen goed mogelijk. Graag vertellen we je wat meer over hoe we concreet vormgeven aan de maatregelen.

Paardrijden voor kinderen/jongeren

We mogen rijlessen en ritten aanbieden aan kinderen/jongeren t/m 17 jaar mits dit gebeurt onder begeleiding. Ook wandelpony’s voor kinderen t/m 12 jaar mogen we verhuren als de begeleider van de wandelpony een gezinslid is.

Paardrijden voor volwassenen (vanaf 18 jaar)

Groepsritten en rijlessen voor groepen gaan door mits dit gebeurt onder begeleiding en op anderhalve meter afstand van elkaar.

Stalling

Stalling van paarden is mogelijk. Natuurlijk dienen ook hier de geldende sociale en hygiënemaatregelen nageleefd te worden. Zo moeten we anderhalve meter afstand houden van elkaar.

Concrete uitwerking van de maatregelen

  • Er mag maximaal 1 klant tegelijk aan de balie staan, achter een lijn die op de grond is aangegeven. De rest van het gezelschap wacht buiten.
  • De stallen zijn uitsluitend toegankelijk voor medewerkers.
  • Betalen kan (1) contactloos per pin, (2) via een tikkie of (3) contant (contant heeft geen voorkeur).
  • De paarden worden door ons opgezadeld.
  • Bij wandelpony’s helpen wij de kinderen op de pony. Daarna leveren wij de pony als volgt aan je over: wij houden de pony vast aan een lang touw; vervolgens kun je zelf een lang touw vastmaken aan het halster van de pony, waarnaar wij ons touw weer los maken. Op deze wijze kunnen we anderhalve meter afstand van elkaar bewaren. Het terugbrengen van de pony gaat op dezelfde wijze.
  • Bij ritten geldt dat je zelf dient op te stappen met een krukje. Wij houden het paard wel voor je vast.
  • Blijf niet langer dan nodig aanwezig op de stal.
  • Zowel voor klanten als medewerkers geldt het advies om thuis te blijven bij klachten als verkoudheid, hoesten of koorts.

Contact opnemen met Rijstal Le Cheval

Heb je een vraag over ons coronabeleid? Neem gerust contact met ons op. Dit kan door ons een bericht te sturen via het contactformulier op de contactpagina. Ook zijn we bereikbaar op WhatsApp: je kunt een bericht sturen naar ons vaste telefoonnummer +31 (0)519-554926. Als we erg druk zijn, dit komt soms voor in het hoogseizoen, kunnen we je helaas niet altijd telefonisch te woord staan. Berichten die we ontvangen, proberen we altijd binnen 24 uur te beantwoorden.