Over ons

Welke gezichten gaan er schuil achter Rijstal Le Cheval? Graag stellen wij ons even voor. Wij zijn Doeke en Agnes. We hebben elkaar in 2009 ontmoet, toen Agnes seizoenswerk deed op het strandpaviljoen in Ballum. Doeke is een geboren en getogen Amelander. Al snel werden we een stel. Kort nadat Agnes in 2016 klaar was met studeren in Groningen verhuisde zij naar Ameland. Agnes zul je regelmatig op stal aantreffen. Zij houdt zich vooral bezig met de paarden. Doeke houdt zich voornamelijk bezig met alle werkzaamheden om de stal heen, zoals het werk op het land en diverse klusjes. 

Rijstal Le Cheval is al jarenlang een belangrijk onderdeel van Doeke zijn familie. Drie tante’s hebben de stal opgericht. Een van hen, Ineke, heeft ruim 40 jaar met veel enthousiasme de stal voortgezet. Langzamerhand groeide de stal uit tot wat het nu is. Sinds september 2017 zijn wij de trotse eigenaren. Ineke is ook nog regelmatig op de stal te vinden.

Met plezier brengen wij onze passies voor paarden (Agnes) en het werken op het land (Doeke) samen in de rijstal. Graag delen we onze passie met anderen. We vinden het hierbij het belangrijkste dat mensen plezier hebben. Paardrijden moet namelijk vooral leuk zijn. We hechten daarom veel waarde aan een gemoedelijke en gezellige sfeer. Onze kleinschaligheid is hierin essentieel, zodat we iedereen de nodige aandacht en begeleiding kunnen geven.