Paardrijden Waddeneilanden

Paardrijden Waddeneilanden

Paardrijden Waddeneilanden

Onder paardenliefhebbers staat Ameland al vele jaren bekend als een van de fijnste waddeneilanden om paard te rijden. Geniet van de rust, natuur en samenwerking met je paard of de pony. Ontdek de duinen, het bos en het strand met de paarden van Rijstal Le Cheval!

Rijstal Le Cheval op Waddeneiland Ameland

Onze rijstal is een kleinschalige stal. Je vindt ons Ballum. Dit kleine dorpje ligt op het midden van het eiland Ameland, aan de doorgaande weg van Nes naar Hollum. Op onze stal bieden we strandritten aan voor beginnende, halfgevorderde en gevorderde ruiters. Daarnaast kun je bij ons terecht voor paardrijlessen, cursussen, wandelpony’s en pensionstalling. In de zomervakantie organiseren we wekelijks ponymiddagen.

Een bont geschelschap paarden en pony’s

Van Groninger tot Tinker: je vindt op onze stal een bont gezelschap aan paarden en pony’s. Ons grootste paard (Kees) heeft een stokmaat van 1.70 meter, terwijl Fee met een stokmaat van 1.10 tot de kleine pony’s behoort. Gelukkig compenseert haar pittige karakter hier ruimschoots voor. Ze durft zelfs in haar eentje op pad te gaan met de huifkar!

Doordat we paarden en pony’s in verschillende maten hebben, kunnen we dagelijks buitenritten en lessen organiseren voor volwassenen en kinderen. Voor kinderen hebben we ook wandelpony’s en organiseren we in het hoogseizoen gezellige ponymiddagen. Alvast kennismaken met onze paarden en pony’s? Bekijk dan eens onze paardenpagina!

Ameland: van oudsher een echt paardeneiland

Hoewel paarden tegenwoordig voornamelijk worden ingezet in de toeristische sector, waren ze vroeger van levensbelang voor de bewoners van het eiland. Zo werden ze ingezet om het land te bewerken, maar hielpen ze tot 1988 ook met het te water brengen van de reddingsboot. Een monument bij het paardengraf in Hollum herinnert nog aan de keer dat dit niet goed afliep. Er verdronken toen acht paarden in zee.

Direct een activiteit boeken bij Rijstal Le Cheval?

Wil je een plek reserveren in een van onze buitenritten of rijlessen of wil je weten of er nog wandelpony’s beschikbaar zijn? Dan kun je ons het beste een bericht sturen. Dit kan via het contactformulier of door een WhatsAppbericht te sturen naar +31 (0)519-554926. We verwerken reserveringen op volgorde van aanvraagdatum. Als je zeker wilt zijn van een plek in het hoogseizoen, raden we je aan om ruim van tevoren een reservering te plaatsen. Als je ons een bericht stuurt, dan proberen we je altijd zo snel mogelijk van een antwoord te voorzien.

Adresgegevens Rijstal Le Cheval

Ben je op Ameland en wil je onze rijstal een bezoekje brengen? Met behulp van onderstaande gegevens vind je onze stal super makkelijk:

Rijstal Le Cheval

Strandweg 15

9162 EV Ballum