Strandrit zonder ervaring

Strandrit zonder ervaring

Strandrit zonder ervaring

Nog nooit op een paard gezeten? Bij Rijstal Le Cheval kun je meedoen aan een rit door de natuur. Terwijl het paard rustig doorstapt, geniet jij van de duinen, het strand en het bos van Ameland.

Strandrit boeken bij Rijstal Le Cheval

Op onze pagina met rittijden vind je altijd de actuele tijdstippen waarop de verschillende strandritten in groepen dagelijks vertrekken. Als je een plekje wil reserveren in de beginnersgroep, kun je het beste een berichtje sturen. Dit kan door naar ons vaste nummer +31 (0)519-554926 een WhatsAppberichtje te sturen. Ook kun je gebruikmaken van het contactformulier op de contactpagina. Uiteraard mag je ons ook gewoon bellen, maar hou er rekening mee dat onze medewerker je kan vragen om een bericht te sturen.

We zijn een kleinschalige stal en verwerken reserveringen op basis van de datum waarop we de reservering hebben ontvangen. Als je tijdens het hoogseizoen zeker wil zijn van een plekje, raden we je aan om ruim van te voren een reservering te plaatsen.

Veelgestelde vragen over strandritten voor beginners

Hoe ziet een beginnersrit eruit?

Tijdens een beginnersrit doen we het rustig aan. We laten de paarden voornamelijk stappen, zodat de ruiters kunnen wennen aan het zitten op een paard. Ook nemen we uitgebreid de tijd om uitleg te geven over het vasthouden van de teugels, op- en afstappen en aansporen van de paarden. Als het niveau van de groep dit toelaat, laten we de paarden ook een stukje draven. Een beginnersrit duurt meestal anderhalf uur.

Hoe groot zijn de groepen?

Bij Rijstal Le Cheval staat plezier voor de paarden en ruiters voorop. We vinden het belangrijk om uitgebreid de tijd te nemen voor elke bezoeker en hanteren daarom een maximale groepsgrootte van zes personen voor strandritten, cursussen en lessen.

Hoeveel kost een strandrit voor beginners?

Op de tarieven-pagina vind je altijd de actuele prijzen voor onze strandritten.

Hoe kan ik een plekje reserveren?

Op onze contactpagina vindt je meer informatie over het reserveren van een plekje.

Hanteren jullie een gewichtsgrens voor ruiters?

We hanteren een gewichtsgrens van 85 kilo voor deelnemers aan de beginnersrit. In onze stal staat een weegschaal.  Als onze medewerkers twijfelen aan het opgegeven gewicht, kunnen we je vragen om je te wegen. Wij hanteren deze richtlijn om de gezondheid van onze paarden te beschermen en blessures te voorkomen.

Kan mijn kind ook meedoen aan een strandrit?

Om mee te kunnen doen aan een strandrit, dien je minimaal 1,60 meter lang te zijn of voldoende ervaring te hebben met paardrijden.

Paardrijden bij Rijstal Le Cheval

Bekijk alle activiteiten bij Rijstal Le Cheval:

  • Strandritten
  • Paardrijlessen
  • Cursus paardrijden
  • Wandelpony’s
  • Pensionstalling
  • Ponymiddagen